Ads Top

Zakelijke e-invoicing in 2011 wereldwijd met 20% toegenomen

Basware en Billentis, een onafhankelijke expert op het gebied van e-invoicing, schatten dat het aantal zakelijke digitale facturen in 2011 wereldwijd met 20 procent is toegenomen. Deze sterke groei komt met name door grote markten als Duitsland, Frankrijk en Mexico die e-invoicing hebben doorgevoerd. Onder meer wetswijzigingen die aanzetten tot elektronisch factureren hebben voor deze enorme adoptiegraad gezorgd.
E-invoicing is wereldwijd op verschillende niveaus door landen geadopteerd, de wetgeving varieert per land. In Azië, met name in China en Japan, wordt een digitale factuur slechts als kopie beschouwd. De papieren versie is vereist met het oog op compliance. Dit staat op haaks op andere Aziatische landen waaronder Singapore, Maleisië, Taiwan en Zuid-Korea waar e-invoicing in een vergevorderd stadium is en digitale facturen als een officieel financieel document worden erkend.
Naast de productiviteitsvoordelen is de macro-economische omgeving een belangrijke stuwkracht achter de adoptie van e-invoicing binnen ondernemingen en het MKB. De toegenomen focus op cashflowmanagement en het voorspellen van de nauwkeurigheid dwingt bedrijven dat zij de zichtbaarheid van de cashflow verbeteren. E-invoicing geeft bedrijven deze transparantie.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.