Ads Top

Lexmark strijdt tegen vervallsing

Onderzoekers van Lexmark, leverancier van printoplossingen, zijn samen met de politie een magazijn in Turkije binnengevallen om valse printeronderdelen te onderscheppen. Deze inval was het hoogtepunt van een uitgebreid onderzoek naar een verdachte die eerder was aangeklaagd voor merkvervalsing binnen het Turkse gerechtelijke systeem. Het magazijn bevatte nagemaakte producten van verschillende merken printers. Politieagenten hebben meer dan 1000 vervalste Lexmark-onderdelen in beslag genomen.
In februari vielen agenten van de Italiaanse Guardia di Finanza een magazijn in de buurt van Milaan binnen, wat resulteerde in de inbeslagname van bijna 40.000 vervalste Lexmark-onderdelen. Deze faciliteit werd gebruikt als verpakkingsfabriek voor het bouwen van compleet nagemaakte cartridges van verschillende merken. De verdachte in deze zaak is gearresteerd.
Deze recente gebeurtenissen in Italië en Turkije benadrukken de beschikbaarheid van valse printeronderdelen in de markt en onderstrepen de inspanningen van Lexmark om de verspreiding van valse printeronderdelen tegen te gaan.
Een andere belangrijke kwestie waar de markt tegenwoordig mee te maken heeft, is de toename van namaak toner cartridges in een aantal landen die de patenten van Lexmark schenden. Lexmark heeft onlangs in de Verenigde Staten en Duitsland met succes juridische stappen ondernomen tegen fabrikanten, distributeurs en wederverkopers van deze cartridges die het intellectueel eigendom van Lexmark schenden. Lexmark heeft een speciaal e-mailadres aangemaakt, clone@lexmark.com, dat kan worden gebruikt om informatie te sturen over verkopers, distributeurs en importeurs die vermoedelijk handelen in deze, patent schendende, namaak toner cartridges.
Het beschermen van het Lexmark-merk tegen vervalsing en de grijze markt-activiteiten is zeer belangrijk. Lexmark hanteert een ‘zero tolerance’-beleid en neemt wereldwijd maatregelen door het onderzoeken van fabrikanten en verkopers van merk schendende, vervalste cartridges en patent schendende, namaak cartridges.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.