Ads Top

Nederlandse overheid kan 1,2 miljard euro besparen door over te stappen op elektronisch factureren

Een nieuw recent onderzoek toont aan dat Europese overheden jaarlijks ten minste 40 miljard euro kunnen besparen door over te gaan op elektronisch factureren als verdere stap op weg naar een digitale economie. Alleen al in Nederland zou 1,2 miljard euro kunnen worden bespaars, Deze cijfers worden genoemd in een nieuw rapport van Billentis in opdracht van Ricoh. Hieruit blijkt dat de publieke sector een van de grootste gebruikers van facturen is, aangezien naar schatting 45-65 procent van alle bedrijven goederen of diensten levert aan deze sector.  
Het rapport meldt verder dat het aantal elektronische facturen van bedrijven en de overheid dit jaar met ongeveer 30 procent zal toenemen ten opzichte van 2011. In verhouding is het aantal digitale facturen echter nog laag want slechts rond de 18 procent van alle facturen in Europa wordt digitaal verstuurd. En dit terwijl de Europese Commissie ernaar streeft dat e‑facturering tegen 2020 de meest gebruikte factureringsmethode zal zijn, en er in het kader van de digitale agenda van de Europese Unie de nodige acties worden ondernomen om blokkades weg te nemen die grootschalige acceptatie van elektronisch factureren in de weg staan.
E-invoicing van Ricoh is ontworpen als hulpmiddel om zowel de publieke sector als particuliere bedrijven te laten profiteren van de digitale economie. De service biedt bedrijven en instanties een uniform platform waarmee gedrukte en digitale facturen gelijktijdig kunnen worden beheerd. Dit leidt tot flinke kostenbesparingen, zoals vermeld in het rapport van Billentis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.