Ads Top

Nieuwe functionaliteiten voor het gehele portfolio van Ricoh rotatieve inkjetproductiesystemen

Ricoh heeft vorige week tijdens de Hunkeler Innovatiedagen aanzienlijke verbeteringen gedemonstreerd van haar InfoPrint 5000 platform inkjetproductiesystemen. Het afgelopen jaar heeft het InfoPrint 5000-inkjetplatform wereldwijd de mijlpaal van 35 miljard afdrukken behaald. Een volume dat voornamelijk wordt geproduceerd binnen de financiële dienstverlening en grafische industrie. De InfoPrint 5000 productieplatformen verbruiken tot wel vijftig procent minder energie dan andere inkjetsystemen en bieden daarnaast een zeer betrouwbare printkoptechnologie met een ongeëvenaarde en steeds langere levensduur, voortdurende uitbreiding van de mediaondersteuning, verbeterd kleur- en inktbeheer en nog veel meer.

Extended Media Dryer-optie: Met deze functie kan de InfoPrint 5000 worden ingezet voor productie op gecoate en voordeligere papiersoorten. Het voordeel hiervan is dat het contrast verbeterd, kleuren levendiger worden weergegeven en ook afbeeldingen met zeer grote volvlakken mogelijk worden.

Gecertificeerd voor G7-hardware: Door integratie van de G7-grijsbalans in de workflow van het systeem wordt nu consistente kleurweergave tussen verschillende machines en afdruktaken gewaarborgd. En de kleurbalans op verschillende soorten media blijft gehandhaafd.

Ondersteuning voor Arcis Pantograph: De InfoPrint 5000-ondersteuning van Arcis Pantographs omvat nu ook dye- en pigment inkt, met een snelheid van tot wel 128 meter per minuut en een nieuwe prismatische Pantograph voor meerdere kleuren, plus de optie voor ondersteuning van microlettertypen. Door deze functie kunnen klanten de veiligheid van verhandelbare documenten zoals cheques vergroten.

Het InfoPrint 5000-platform biedt klanten toonaangevende en geavanceerde technologie op diverse essentiële aspecten:

Langste levensduur van printkoppen en hoogste betrouwbaarheid in de branche: De printkoppen van de InfoPrint 5000-inkjetsystemen zijn de meest betrouwbare op de markt, met een gemiddelde levensduur van ruim achttien maanden. Hierdoor kunnen klanten erop vertrouwen dat ze kunnen voldoen aan de intensieve eisen van hun productieomgeving.

Toonaangevende inkt met gering watergehalte: De InfoPrint 5000 verbruikt tot wel vijftig procent minder energie dan vergelijkbare producten op de markt, waardoor afzuigapparatuur en koelrollers overbodig zijn. De media is niet onderhevig aan krimp vanwege de zeer hoog geconcentreerde inkt met gering watergehalte en de geringere hoeveelheid energie die nodig is om deze inktsoorten te drogen. Dit platform is daarom de ideale keus voor toepassingen met hoge dekkingsgraad en snelheid.

Uitzonderlijke kleurconsistentie en softwaresuite voor kleurbeheer: De InfoPrint 5000 biedt uitzonderlijke kleurconsistentie en is uniek op de huidige inkjetmarkt met een afwijking van minder dan 3 Delta E (∆E) tussen verschillende producties gemeten over lange tijdsperioden. Het systeem ondersteunt zowel de in de branche gangbare als door klanten gemaakte ICC-profielen (International Color Consortium) voor een nauwkeurige kleurweergave. Ricoh biedt de meest geavanceerde softwaresuite voor kleur- en inktbeheer, waarmee de kosten verder kunnen worden gereduceerd. Een voorbeeld is het hulpprogramma Ink Savvy voor de reductie van het inktgebruik. Met Ink Savvy suite kan, al naar gelang de toepassing, het inktgebruik met tien tot wel ruim vijftig procent worden gereduceerd, terwijl de kleurweergave van het document van hoge kwaliteit blijft.



Nieuw zijn onder meer:

Voorspelbare en gemakkelijke bewerkingen: Het InfoPrint 5000-platform vereist slechts minimale handelingen van de operator, zodat één operator meerdere systemen tegelijk kan bedienen. Het systeem biedt niet alleen functies voor zelfdiagnose, zelfcorrectie en inktbeheer, maar de gebruiksvriendelijke grafische interface helpt operators het systeem ook snel te leren gebruiken.

Exclusieve technologie voor variabele druppelgrootte zorgt voor afbeeldingen met 'superieure kwaliteit en heldere tekst': Dankzij de technologie voor variabele druppelgrootte wordt de optimale druppelgrootte per afzonderlijke pixel automatisch en dynamisch bepaald, zodat heldere tekst (zelfs bij kleine lettertypen) en voortreffelijke afbeeldingen met een egale grijsschaal worden verkregen.

Ricoh heeft klanten over de hele wereld die de InfoPrint 5000 inzetten in diverse unieke printomgevingen met uiteenlopende eisen. Voorbeeldapplicaties tijdens de Hunkeler Innovatiedagen waren de Italiaanse uitgever Loescher die laat zien welke voordelen de InfoPrint 5000 biedt voor uitgevers, terwijl de Württembergische Versicherung AG en The Bonus Club de kracht van de InfoPrint 5000 tonen voor toepassingen in de verzekeringsbranche en voor direct mailing.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.