Ads Top

Grote grafische krachtenbundeling in West-Nederland

Twigt GrafiMedia, Drukkerij NKB, Druno en Dekker Drukkers en Alkemade Printing bundelen hun krachten. Hierdoor ontstaat een solide en complete grafische dienstverlener met vier vestigingen en circa 90 medewerkers.
Vanuit de vier vestigingen blijft contact met (en advies aan) de klanten onveranderd zeer persoonlijk. Met cross media communicatie, digitaal drukwerk en online opmaak- en bestelportals wordt de dienstverlening completer. De ambitie is groot. Naast modernisering van het machinepark wordt geïnvesteerd in ICT-talent, online applicaties en interne automatisering.
Ook organisatorisch heeft deze bundeling van krachten gevolgen. De directie wordt gevoerd door Ron van Wijngaarden (operationeel) en Harold van der Horst (commercie en automatisering). Drukkerij NKB verhuist van Bleiswijk naar het op tien minuten afstand gevestigde pand van Twigt in Waddinxveen. Druno en Dekker Drukkers (Noordwijkerhout) en Alkemade Printing (Lisse) opereren onveranderd vanuit de huidige vestigingen.
Door productie en automatisering samen te voegen, kan efficiënter worden geproduceerd. Vanwege dubbele functies is voor een aantal medewerkers ontslag aangevraagd. De vakbonden zijn hierover geïnformeerd.
“De grafische markt consolideert. Dit gaat ten koste van kleinere bedrijven. Het is noodzakelijk om niet alleen te blijven investeren in automatisering, print en een bredere dienstverlening, maar ook in schaalvergroting”, zegt Harold van der Horst. “Samen met NKB, Druno en Alkemade verstevigen we onze positie in het Groene Hart.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.