Ads Top

Drukkerij Reclameland in Roden heeft primeur met hypermoderne drukpers

Nederland heeft de primeur! De Rolls Roys onder de drukpersen wordt vandaag geplaatst bij Reclameland in Roden (Drenthe). Het gaat om de aller eerste Heidelberg Anicolor XL 75. Een drukpers die speciaal door de Duitse drukpersfabrikant Heidelberg is gebouwd om nog efficiënter en effectiever te werken. Voor Reclameland een investering van meer dan 1 miljoen euro. Tientallen installateurs zijn vandaag begonnen met het installeren van de pers. Hier zijn ze ongeveer drie weken mee bezig. De pers neemt ongeveer 70 vierkante meter in beslag.
Waar andere persen 300-400 vel nodig hebben om op kleur te komen, daar heeft deze nieuwste pers maar 5 vellen nodig. Dat scheelt op kleine oplagen van 1000 stuks dus een enorm stuk papierverspilling. Sneller en beter voor het milieu dus.
Ook het opstarten per drukorder is een stuk sneller. Een gemiddelde pers doet 15 minuten over het wassen, platen vervangen etc, deze nieuwe pers kan het in 5 minuten. Een enorme stap naar voren waar drukkerij reclameland.nl een groot voordeel uit haalt.
De grafische industrie in Nederland heeft het zwaar. In vijf jaren tijd is het aantal drukkerijen gehalveerd en zijn er steeds minder personen werkzaam in deze sector. Er is sprake van structurele overcapaciteit en prijsdruk door drukkerijen die via internet hun werk aanbieden.Van standaard drukwerk dalen de oplagen.
Reclameland is een 'internetdrukker' die online drukwerk verkoopt via www.reclameland.nl. De drukkerij is in 2008 begonnen en kent inmiddels 40 medewerkers,  ruim 50.000 klanten en dagelijks zo'n 500 drukwerkopdrachten. Door de grote orderstroom kunnen drukwerkopdrachten gebundeld worden, zo worden er straks dagelijks 75 verschillende visitekaartjes tegelijk op 1 vel gedrukt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.