Ads Top

Holbox lanceert vellenpers

Holbox te Echt neemt op vrijdag 14 maart de modernste jumbo vellenpers van Europa in gebruik. De 'lancering' van deze pers geschiedt door Astronaut André Kuipers en luchtvaarttycoon Martin Schröder.
De nieuwe pers heeft enorme afmetingen. Hij weegt liefst 140 ton en is ongeveer 30 meter lang. Het gevaarte produceert per uur 13.000 drukvellen ,die een afmeting hebben van ca. 160 x 120 cm. De pers kan ook dikker papier bedrukken en dat biedt de displayfabrikant vele voordelen. De insteltijd is zes minuten, het reinigen van de machine geschiedt automatisch. De nieuwe pers is bedoeld voor het vervaardigen van displays, al wordt de Limburgse glossy 'Navenant' er ook op gedrukt. Algemeen directeur Jan Hol: "Wij willen ons niet positioneren als drukkers, hoewel we natuurlijk wel grote drukpersen hebben. De pers is voor ons een middel om op concurrerende wijze allerhande displays te vervaardigen en deze bovenal op tijd te leveren. Wij maken displays van het begin tot het eind. Van eerste ontwerp tot en met het afvullen. De pers is daarbij een vitaal onderdeel, maar niet het belangrijkste. Dat is onze creativiteit, die al vaak is beloond met wereldwijde patenten."
Voor de nieuwe pers is een speciale fundering gestort. Er waren vijftien grote diepladers voor nodig om alle onderdelen naar Echt te vervoeren. De pers is afkomstig van het bedrijf KBA te Radebeul; dat ligt in het voormalige Oost-Duitsland. Om de pers te kunnen bedienen, is een aantal drukkers van Holbox een paar weken naar Duitsland geweest om alle kneepjes van de machine onder de knie te krijgen. Overigens heeft het bedrijf al een dergelijke pers beschikbaar voor haar productie.
Holbox is in 1976 opgericht door de huidige CEO Jan Hol, die van oorsprong scheepswerktuigkundige is. Na een paar jaar te hebben gevaren, zocht hij zijn toekomst aan wal. Na enkele jaren startte hij met de productie van displays, waarmee het bedrijf uitermate succesvol is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.