Ads Top

Inholland kiest voor Ricoh

Hogeschool Inholland heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor Ricoh als haar nieuwe print- en reprodienstverlener. Marcel Nollen, Lid College van Bestuur van Inholland en Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland hebben op 1 juli de meerjarige overeenkomst getekend. Het contract omvat de inrichting, levering en het onderhoud van 160 multifunctionals en de volledige uitbesteding van de reprodienstverlening. Inholland zet met dit contract een belangrijke volgende stap in het verder professionaliseren van haar dienstverlening voor medewerkers en studenten en realiseert tegelijkertijd een kostenbesparing van ruim 35% en een aanzienlijke CO2-reductie

Ricoh heeft de huidige situatie bij Inholland in kaart gebracht en een optimalisatie advies gepresenteerd. Dit leidt ertoe dat Inholland van ruim 300 machines, twee merken en diverse typen en modellen teruggaat naar 160 Ricoh kleuren multifunctionals en een beperkt aantal netwerkprinters. Dat is een reductie in het aantal machines van ruim 45 procent Door de vermindering in machines en het standaard dubbelzijdig printen zal de papier- en energiereductie ruim 25 procent bedragen.

Aan papier betekent dat een besparing die gelijk staat aan 47 bomen en voor energie een vermindering vergelijkbaar met 93 huishoudens. Daarnaast worden de huidige drie reprolocaties gesloten en vervangen door een web2print dienstverlening. Hierdoor wordt er ook nog een aanvullende besparing gerealiseerd op vierkante meters. Via een webportal kunnen medewerkers en studenten repro-opdrachten digitaal aanleveren, waarna Ricoh ze produceert en op locatie van Inholland aflevert. Ricoh zal gedurende de zomervakantie de multifunctionals plaatsen en het web2print portal inrichten zodat ruim voor aanvang van het nieuwe collegejaar de nieuwe dienstverlening beschikbaar is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.