Ads Top

Konica Minolta introduceert vernieuwde softwareoplossing voor afdrukbeheer

Konica Minolta introduceert de nieuwste versie van YSoft SafeQ, een oplossing voor afdrukbeheer. Hiermee wordt het afdrukken voor bedrijven eenvoudiger, veiliger en kostenbesparender. Met de oplossing kunnen gebruikers direct vanaf een smartphone of tablet afdrukken. Daarnaast zijn vertrouwelijke documenten beveiligd en wordt automatisch bepaald welke printer het meest geschikt is voor de betreffende opdracht. De oplossing biedt organisaties volledig inzicht in de kosten en mogelijkheden voor procesoptimalisatie.

Veiligheidsfuncties van de servergebaseerde software YSoft SafeQ 5 zorgen ervoor dat vertrouwelijke documenten zijn beschermd tegen toegang door onbevoegden. Gebruikers dienen zich bij het systeem te identificeren met een PIN-code, wachtwoord of ID-kaart. Pas daarna zal het afdrukken starten. Dit verkleint de kans dat documenten per ongeluk worden achtergelaten bij de printer en worden opgehaald door onbevoegde personen.

Met ‘Rules Based Printing’ worden afdrukopdrachten - afhankelijk van de grootte en het soort opdracht - naar de meest geschikte printer gestuurd. Deze functie regelt automatisch of in kleur, zwart-wit, eenzijdig of dubbelzijdig moet worden afgedrukt. Hierdoor is een besparing tot dertig procent mogelijk en wordt het milieu minder belast.

YSoft SafeQ 5 biedt de mogelijkheid om elk afdruk-, kopieer- of scanproces te volgen en te verrekenen. Rapportages kunnen eenvoudig en automatisch worden opgesteld. "Met deze rapportages hebben veel bedrijven voor het eerst inzicht in hun afdrukkosten en hoe hun afdruksystemen worden gebruikt. Op deze manier kunnen zij hun afdrukomgeving verder optimaliseren en een potentiële kostenbesparing bepalen en realiseren”, stelt Schieveen.

De nieuwe versie van de software beschikt ook over de Pay-per-Print-optie. Voorbeelden van toepassingsgebieden zijn scholen, universiteiten en bibliotheken. Zij bieden studenten vaak afdruk-, kopieer- of scanfuncties aan. De grootste uitdaging bestaat uit het beschikbaar stellen van afdrukdiensten en het verrekenen van het gebruik daarvan, zonder een al te grote administratieve belasting. YSoft SafeQ 5 maakt een betrouwbare toegang tot alle systemen mogelijk en verrekent de afzonderlijke afdruk-, kopieer-, of scanprocessen met de gebruiker. Daarbij kunnen verschillende prijzen voor elk soort opdracht of gebruiker worden vastgelegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.