Ads Top

Mobiel printen nog eenvoudiger

Samsung introduceert twee nieuwe laserprinters die voorzien zijn van Near Field Communication-technologie. Hierdoor wordt mobiel printen gemakkelijker. De printers zijn speciaal ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf.

De nieuwe ProXpress C2620/2670 lijn bestaat uit de A4 kleuren laserprinter C2620DW en de multifunctional A4 kleuren laserprinter C2670FW. Deze laatste kan naast printen ook documenten scannen, kopiëren en faxen. Beide nieuwe printers zijn geschikt voor het printen via NFC-technologie waarmee gebruikers contactloos een document printen door de smartphone vlakbij de printer te houden.

Die NFC-technologie stelt bedrijven in staat om gemakkelijker in te spelen op de wens van medewerkers om vanaf hun mobiele device te printen. Daarom ondersteunen de ProXpress C2620/2670 ook Google Cloud Print. Ook kunnen IT-beheerders dankzij NFC direct op hun eigen smartphone zien als er een probleem is met de printer. Door een smartphone te tappen op de printer, stuurt deze de operationele status, plus mogelijke oplossingen voor eventuele problemen, in korte videofragmenten door naar de beheerder.

Samsungs open platform, XOA Web, maakt het mogelijk om software van derden te koppelen aan de C2620/2620 en zo de printers te optimaliseren voor iedere onderneming. Zo versturen gebruikers documenten naar de printer vanaf hun pc, smartphone of tablet dankzij Ringdale’s followMe. Vervolgens kunnen zij hun printopdracht printen bij iedere aangesloten printer.

De beide printermodellen zijn voorzien van een groot touchscreen van 4,3 inch. Hierdoor is de bediening van de printer nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Bovendien vallen de printers op door de hoge doorvoersnelheid van 26 kleurenprints per minuut en het lage energieverbruik. Beide printers hebben een 533 MHz dual CPU en printen op vrijwel elk soort papier, ongeacht de papiersoort, dikte of grootte.

Innovatief aan de ProXpress C2620/2670 is verder, volgens het bedrijf zelf, het energie-, toner- en papierverbruik. Beide printers verlagen het stroomverbruik met gemiddeld 20 procent dankzij de award-winnende Easy Eco Driver-technologie, die Samsung samen met Buyers Laboratory Inc. heeft ontwikkeld. Easy Eco Driver past automatisch lettertypen, lettergrootte en afbeeldingen aan zonder het originele document te wijzigen. Dit resulteert in een lager energieverbruik, minder tonergebruik en efficiënter papiergebruik. Samsungs Instant Fusing System-technologie zorgt voor een kortere opwarmtijd, waardoor het energieverbruik tot 35 procent verlaagd wordt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.