Ads Top

Epson introduceert flatbed film- en fotoscanners

Epson kondigt de introductie aan van twee flatbed film- en fotoscanners: de Perfection V850 Pro en Perfection V800 Photo, voor het converteren van oude catalogi en verzamelingen fotofilms en -afdrukken in digitale afbeeldingen van professionele kwaliteit. De Perfection V850 Pro en Perfection V800 Photo zullen voor het eerst in Europa worden getoond tijdens Photokina (stand B11, hal 2.2, 16-21 september 2014, Koelnmesse, Keulen).

Het Dual Lens-systeem maakt het scannen van film (op 6400 dpi) en foto's (op 4800 dpi) met hoge optische resolutie en automatische selectie van de juiste lens voor de optimale scankwaliteit en snelheid mogelijk. De scanners bieden een hoge optische dichtheid (4,0 Dmax) en geven een breed scala van kleurtinten met buitengewoon hoge nauwkeurigheid weer, met name in de donkere gedeelten van originelen.

De nieuw ontworpen filmhouders zijn steviger en bieden grotere controle bij het aanpassen van de hoogte van de filmhouder om het brandpunt fijner te kunnen afstellen en beelden scherper te kunnen maken. De nieuwe filmhouders bevatten tevens een plaat ter voorkoming van Newton-ringen om de originelen plat te houden voor een betere scankwaliteit. De V850 wordt geleverd met een tweede set filmhouders voor extra productiviteit.

Beide modellen zijn uitgerust met Digital ICE-technologie voor het verwijderen van onvolkomenheden, zoals stof, haartjes, krassen, vingerafdrukken en kreuken in gescande films, dia's en foto's zonder dat tijdrovende handmatige herbewerking nodig is. Bij Digital ICE voor film wordt gebruikgemaakt van een geavanceerde combinatie van infrarood licht en complexe algoritmen om onvolkomenheden in het oppervlak te detecteren en verwijderen.

Voor hoge productiviteit maken deze nieuwe scanners gebruik van de ReadyScan LED-technologie van Epson, die de opwarmtijd terugbrengt tot minder dan een seconde, waardoor gebruikers vrijwel meteen kunnen starten met scannen. Beide scanners zijn gecertificeerd voor ENERGY STAR, deels dankzij het zeer lage stroomverbruik dat is vereist door de ReadyScan LED-technologie. De buitengewoon lage scantemperatuur die wordt gegenereerd door de LED-lichtbron zorgt ervoor dat zelfs de meest fragiele originelen veilig kunnen worden gescand.

Daarnaast biedt de Perfection V850 Pro onder andere de volgende extra functies: High Pass Optics (een anti-reflectielaag op de lens en superreflecterende spiegel die de allerhoogste beeldkwaliteit levert en de scansnelheid verhoogt), een gratis Fluid Mount-scanaccessoire dat kan worden besteld (tevens optioneel op de V800 Photo) en professionele scansoftware die SilverFast® SE Plus 8 en i1 Scanner omvat.

De Perfection V850 Pro en V800 Photo zijn beschikbaar vanaf oktober dit jaar, voor een adviesprijs van respectievelijk €899 en €669 (incl. BTW).


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.