Ads Top

HP en KBA veranderen het printen van golfkarton verpakkingen met nieuwe 110-inch wijde Web Press

HP en KBA kondigen aan de 110-inch (2,8 meter) wijde HP T1100 Simplex Color Inkjet Web Press voor pre-print op golfkarton verpakkingen te ontwikkelen. De Web Press is het eerste resultaat van de samenwerking tussen de twee bedrijven die op Open Graph in september 2014 werd aangekondigd. Met de Web Press kunnen golfkartonmachines printopdrachten samenvoegen en verdelen op rollen voor short-, mid- of longrun. In tegenstelling tot de traditionele analoge pre-print, kan iedere verpakking er nu anders uitzien.

De HP T1100 Simplex Color Inkjet Web Press zal snelheden tot 183 meter per minuut halen en produceert tot 300.000 vierkante meter per uur. De Web Press zal rollen golfkarton verpakkingen printen die direct op het standaardformaat van 110-inch (2,8 meter) golfkartonmachine geplaatst kunnen worden.

Vooral golfkarton verpakkingsfabrikanten die gecentraliseerd werken voor merken in de retail hebben voordeel van de innovatie. Deze merken werken namelijk steeds vaker via just-in-time met kortere oplages en een snellere doorlooptijd als het gaat om voorraadbeheer. De HP inkjet technologie zorgt voor een besparing in tijd, materiaal en transportkosten in vergelijking tot analoge processen. Digitale pre-print is namelijk efficiënter dan post-print.

Op Drupa 2008 kondigde HP zijn eerste Inkjet Web Press aan. Sindsdien is het portfolio van het bedrijf uitgebreid tot tien persen. De persen bedienen vijf web-breedte platformen en hebben de markt van Publishing en Production compleet veranderd.

Op Interpack in mei 2014 meldde HP de markt van golfkarton verpakkingen in te willen stappen en twee maanden later werd de eerste Web Press aangekondigd. Minder dan 90 dagen na deze aankondiging werd de eerste HP T400 Simplex Color Inkjet Web Press geïnstalleerd bij Obaly Morava in Tsjechië. Tijdens de Graph Expo in september 2014 kondigde HP de samenwerking met KBA aan en de nieuwe Web Press is een toevoeging op de HP Scitex reeks oplossingen voor golfkartonverpakkingsfabrikanten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.