Ads Top

Konica Minolta breidt uit met nieuwe draadloze printoplossingen

Konica Minolta heeft haar draadloze mogelijkheden uitgebreid met vier nieuwe draadloze printoplossingen: AirPrint, Google Cloud Print, Android Printing Framework en Mopria Print Service. Met behulp van Near Field Communicatie (NFC) is mobiel printen zelfs sneller: gebruikers kunnen printen door met hun mobiele apparaat tegen het Konica Minolta printsysteem te tikken. Bovendien hebben niet alleen draadloze omgevingen de behoefte aan mobiel printen. Daarom heeft Konica Minolta haar printsystemen voorzien van eenvoudige manieren om te zorgen voor een draadloze omgeving, zoals wireless LAN Access Point Mode en WiFi Direct.

Konica Minolta bizhub-systemen zijn AirPrint-gecertificeerd zodat klanten hoge kwaliteit afbeeldingen en documenten rechtstreeks vanuit applicaties kunnen printen zonder dat het nodig is om aparte stuurprogramma’s te installeren.

De Konica Minolta Print Service – gebaseerd op het Android Printing Framework – is een plug-in die niet als een app op het apparaat verschijnt. Android-gebruikers (met OS 4.4 KitKat of later) kunnen naar veel Konica Minolta-apparaten printen, zonder dat het nodig is om apps te gebruiken van andere partijen of extra printdrivers.

Mopria, een samenwerkingsverband tussen de belangrijkste mobiele- en printproviders, heeft de Mopria Print Service plug-in ontwikkeld, die klanten direct vanuit apparaten laat printen die draaien op Android 4.4 of later. Documenten zoals foto’s, webpagina’s en PDF-bestanden kunnen makkelijk geprint worden via een draadloos netwerk naar Mopria-gecertificeerde output-apparaten.

Voor omgevingen zonder draadloos netwerk kan Konica Minolta’s multifunctionele printer dienen als wireless Access Point Mode, die een draadloos netwerk levert dat is gescheiden van het bedrijfsnetwerk en volledige beveiliging verzekert. Een andere mogelijkheid is om WiFi Direct te activeren op het printsysteem, voor een onmiddellijke koppeling met het mobiele apparaat.

Bovendien zijn met behulp van NFC het output-apparaat en het mobiele apparaat erg makkelijk aan elkaar te koppelen om direct te printen. De mobiele gebruiker wordt niet lastiggevallen met printregistraties of netwerkinstallaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.