Ads Top

Epson: Mythe van de papierloze samenleving ontkracht

Ruim de helft van alle gezinnen in Europa heeft nog steeds de behoefte om een of twee keer per week documenten af te drukken. Hierdoor wordt de mythe dat we op weg zijn naar een papierloze maatschappij volledig ontkracht, zegt Epson Nederland.

In oktober vorig jaar waren er voor het eerst in de geschiedenis meer actieve mobiele apparaten ter wereld dan mensen, volgens gegevens van digitale analisten bij GSMA Intelligence. Toch meldt een groot deel van de consumenten dat ze voor belangrijke documenten – zoals contracten en aankoopbewijzen – gewoonlijk de voorkeur geven aan een gedrukt papieren exemplaar boven een elektronische versie. Dit is volgens Europees onderzoek het geval voor ouders met kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar.

Meer dan tweederde van de Europese respondenten gaf aan de voorkeur te geven aan gedrukte exemplaren van belangrijke documenten, vanwege het goede oude vertrouwde gevoel dat een papieren versie biedt. Daarnaast meldt veertig procent van de respondenten dat ze bang zijn dat de technologie hen in de steek laat.

Er zijn ook belangrijke praktische redenen waarom mensen een gedrukte kopie verkiezen boven een elektronische versie. Voor veel belangrijke documenten is een papieren versie nog steeds verplicht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.