Ads Top

Rijksuniversiteit Groningen kiest opnieuw voor Ricoh

De Rijksuniversiteit Groningen heeft na een Europese aanbesteding opnieuw voor Ricoh gekozen als leverancier op het gebied van printdiensten. Ricoh biedt de universiteit niet alleen managed print services (MPS), maar gaat tevens ook de repro en postkamer voor de universiteit beheren. Vanaf 1 april 2016 kunnen de ruim 6.700 medewerkers en 28.000 studenten hier gebruik van maken.

Ricoh adviseerde de universiteit om de huidige ruim zeshonderd printers en multifunctionele apparaten te vervangen door meer energiezuinige multifunctionals. Daarmee wordt tegelijk het huidige printerpark verder verkleind, waarbij de functionaliteiten voor de gebruikers verder worden verbeterd.

Het nieuwe printerpark, in combinatie met afdruk- en energiebesparende maatregelen en software, leidt tot tien procent reductie van CO2 uitstoot, energie- en papierverbruik én een kostenbesparing van ruim 25.000 euro per jaar. Deze besparingen komen bovenop de reeds de afgelopen jaren door Ricoh gerealiseerde besparingen van 700.000 euro per jaar.

De universiteit neemt de nieuwe printers gefaseerd in gebruik. Ricoh ondersteunt zowel de medewerkers als de studenten in het veranderproces dat hierbij komt kijken, en zorgt ervoor dat stakeholders op de hoogte zijn van de verandering, waarom deze plaats vindt, wat de voordelen zijn van een nieuwe manier van werken en hoe de nieuwe oplossingen het best te gebruiken. Daarnaast wordt de reprografische dienstverlening door Ricoh overgenomen en uitgebreid met Servicepunten en een online bestelportal, wat gemak en flexibiliteit oplevert voor medewerkers en studenten. Tenslotte gaat Ricoh de postvoorziening voor RUG uitvoeren, waarbij de stap naar een digitale postvoorziening op de planning staat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.