Ads Top

Financiële dienstverleners willen papieren processen nog niet opgeven

Financiële dienstverleners blijven voorzichtig met het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. IT-beslissers werkzaam in de financiële sector stellen dat over twee jaar nog 42 procent van hun belangrijkste processen grotendeels op papier gebaseerd zijn. Zij zijn echter wel van mening dat beveiliging van de papieren processen een gevaar vormt.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van Xerox onder 200 IT-beslissers in grote Noord-Amerikaanse en West-Europese financiële organisaties. De resultaten hiervan zijn verwerkt in het rapport ‘Digitalisation at Work’.

56 procent van de financiële bedrijven doet nog steeds overwegend zaken op papier. Meer dan de helft factureert nog steeds naar klanten op deze manier en bijna een op de vijf heeft nog helemaal geen stappen gemaakt naar een digitale transformatie. Belangrijke zaken, zoals productontwikkeling, facturatie, klantcontacten, HR-onboarding en contracten zijn nog altijd gebaseerd op papier.

Met name het ontbreken van gegevensanalyse vormt een belangrijke belemmering voor automatisering en digitale werkprocessen.

Het rapport laat verder zien dat:

· 44 procent van de financiële bedrijven nog geen oplossingen voor Het Nieuwe Werken heeft geïmplementeerd;

· 52 procent nog geen gebruikmaakt van clouddiensten of deze nog niet heeft geoptimaliseerd;

· 50 procent niet of niet optimaal werkt met voorspellende analyses met behulp van big data.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.