Ads Top

MFP’s Konica ook geschikt voor werknemers met visuele of mobiliteitsbeperking

Konica Minolta hecht naar eigen zeggen grote waarde aan de toegankelijkheid van al hun multifunctionele bizhub-systemen (MFP). De onderneming voldoet daarom aan de Europese richtlijn EN 301549-M376, die de “Europese toegankelijkheidseisen voor overheidsopdrachten voor goederen en diensten op het gebied van ICT” specificeert die in 2016 verplicht zijn gesteld. Konica Minolta hanteert al toegankelijkheidsnormen in de vorm van een universeel ontwerp voor hun MFP's. Deze normen garanderen dat werknemers met een visuele of mobiliteitsbeperking onbeperkte toegang tot de bizhub-systemen hebben.

Touchscreens zijn aanzienlijk moeilijker te bedienen door personen met een visuele beperking. De spraakbediening in Konica Minolta’s app voor mobiel printen “PageScope Mobile” biedt een gemakkelijke stap-voor-stapbegeleiding bij het gebruik van het bedieningspaneel en stelt gebruikers in staat om door het menu te navigeren zodat zij zonder beperkingen toegang hebben tot de diverse functies. Met “PageScope Mobile” kunnen gebruikers vanaf en naar hun smartphone of tablet printen en scannen. Papieren documenten kunnen worden gescand, en kunnen als gesproken tekst worden beluisterd op de pc met behulp van Konica Minolta’s softwareoplossingen.



De bizhub-systemen van Konica Minolta zijn ontworpen met maximaal 9’ inch brede touchscreens die met weinig fysieke inspanning gekanteld kunnen worden. Bovendien kan het bizhub-display met de kosteloze app bizhub Remote Access Met deze app kunnen gebruikers de hardwareknoppen uitvouwen of samenvouwen, het previewscherm draaien, in- of uitzoomen voor betere zichtbaarheid en met knijpen en spreiden de grootte van afbeeldingen aanpassen. De app kan eenvoudig worden gedownload via Google Playstore of iTunes AppStore.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.