Ads Top

TNO nomineert voedselprinter voor Nationaal Icoon 2016

TNO heeft drie veelbelovende innovaties aangemeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van het ministerie van EZ voor de verkiezing Nationale Iconen 2016.

Een jury onder leiding van oud-minister Hans Wijers buigt zich de komende maanden over alle inzendingen van kennisinstellingen, bedrijven en consortia. Zij beoordelen elke innovatie op de mate waarin deze bijdraagt aan de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk, economische waarde voor ons land creëert en Nederland internationaal tot koploper maakt. Na een verdere selectie na de zomer maakt het kabinet in het najaar de definitieve keuze bekend voor maximaal drie Nationale Iconen.

Een van de inzendingen is 3D Food Printing. Vorig jaar presenteerde TNO met Barilla een wereldprimeur met de pastaprinter. 3D food printing biedt nieuwe kansen voor de voedingsindustrie, dringt afval en reststromen terug, maakt gezonde en verse producten afgestemd op persoonlijke voorkeuren. Ideaal voor mensen met een speciaal dieet of kauw- dan wel slikproblemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.