Ads Top

'Europese bedrijven kunnen 4,6 miljoen euro per maand besparen'

Printerfabrikant Epson liet onderzoeken wat er zou gebeuren als de energieverslindende laserprinters in Europese bedrijven worden vervangen door de nieuwe generatie energiezuinige inkjetprinters.

De uitkomsten van het onderzoek zijn opmerkelijk: met de switch van laser naar inkjet kunnen 507.000 Europese huishoudens (dat is meer dan heel Amsterdam) van stroom worden voorzien en zou de jaarlijkse reductie van CO2-uitstoot equivalent zijn aan de hoeveelheid die door 26,9 miljoen bomen wordt opgenomen. Bovendien levert het de bedrijven zelf een besparing op van 4,6 miljoen euro per maand.

De druk op bedrijven om hun ecologische impact te minimaliseren, neemt toe. Europese wetgeving wordt steeds verder aangescherpt en ook de consument vraagt om duurzamere goederen en diensten. Overheden, bedrijven en individuen staan voor de aanzienlijke taak om binnen korte tijd de CO2-emissies terug te dringen en ons te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Overstappen naar energiezuinige ICT-apparatuur is het laaghangende fruit in deze strijd voor duurzaamheid. Het is immers een eenvoudige manier om het milieu te helpen en tegelijkertijd kosten te besparen.

In Europa worden in totaal bijna 23 miljoen laserprinters gebruikt in bedrijven met meer dan tien medewerkers. Deze laserprinters gebruiken samen maar liefst 2,841,520,271 kWh per jaar. Epson liet onderzoeken wat een switch van laserprinttechnologie naar de nieuwe generatie inkjettechnologie aan besparingen op zou leveren voor Europese bedrijven. Het energieverbruik van de laserprinters werd vergeleken met het energieverbruik van Epson's eigen zakelijke inkjetprinters en alleen op dit punt zou al 1,826,254,464 kWh aan stroom kunnen worden bespaard (64% minder stroomverbruik).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.