Ads Top

Nominatie Inkless voor Green Challenge

De Green Challenge Award is  een jaarlijkse competitie van de Postcode Loterij, bedoeld om groene startende ondernemers een steun in de rug te geven. Uit in totaal 515 aanmeldingen uit 89 landen is het Delftse Inkless doorgedrongen tot de laatste 25 van de competitie voor de Green Challenge. Dit bedrijf maakt printen zonder cartridges mogelijk. Waarom zit het bij de 25? Grotendeels door de positieve impact van de Inkless-technologie op het milieu, stelt medeoprichter Arnaud van der Veen.
“Jaarlijks belanden er wereldwijd zo’n 150 miljoen zwarte cartridges op de vuilnisstort. Het duurt zeker 450 jaar voordat een toner volledig is afgebroken. Dankzij de Inkless-printtechnolologie wordt niet alleen al dit cartridge-afval geëlimineerd, maar hoeven deze cartridges en de inkt of toner die erin zit, ook niet meer te worden gefabriceerd.  De positieve impact op het milieu is dus tweeledig.”

Van der Veen is ervan overtuigd dat het product zal aanslaan. “Met het kopen van een inktloze printer zal een klant niet alleen een positieve bijdrage leveren aan het milieu, maar ook aan de portemonnee. Zoals iedereen weet zijn cartridges erg duur. Aanschaf van een inktloze printer zal een forse kostenbesparing met zich mee brengen.”

Naast de eeuwige roem en media-aandacht is er aan het winnen van de wereldwijde Postcode Lottery Green Challenge Award ook een geldprijs van € 500.000 euro verbonden. De runner-up ontvangt € 200.000 euro. Inkless kan het eveneens Delftse Physee, dat ramen maakt die duurzame energie opwekken, opvolgen als winnaar van deze award. Van der Veen: “Ieder bedrijf heeft geld nodig om haar doelen te verwezenlijken, zo ook Inkless. Het winnen van een Award als deze kan hierbij soms net het steuntje in de rug geven dat je als beginnende onderneming nodig hebt.”

Nederlandse startups zijn trouwens goed vertegenwoordigd in deze groene challenge. Naast Inkless zijn nog zes andere Nederlandse start-ups doorgedrongen tot de laatste 25 voor de Award. Daarnaast zijn er drie Amerikaanse start-ups voor de award genomineerd. Gevolgd door twee start-ups uit Rwanda, Denemarken en Kenia. Frankrijk, Tanzania, Zweden, Duitsland, Israël, India, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk zijn allen vertegenwoordigd met één start-up.

Op 15 augustus worden de vijf finalisten bekendgemaakt. Op de finale op 14 september in de Gashouder in Amsterdam wordt de winnaar bekendgemaakt. Klik voor meer informatie over de Green Challenge of over Inkless, of bekijk het filmpje.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.