Ads Top

‘s Werelds eerste papiermachine voor kantoor die oud papier omzet naar nieuw papier

Seiko Epson Corporation heeft ‘s werelds eerste compacte kantoorpapiermachine ontwikkeld waarmee van veilig versnipperd oud papier nieuw papier kan worden gemaakt,  zonder verbruik van water.

Epson is van plan om in 2016 met de productie van PaperLab voor commercieel gebruik in Japan te starten, en eventueel op een later tijdstip over te gaan tot verkoop in andere regio’s. Bedrijven en overheidskantoren die een PaperLab installeren kunnen papier van verschillende formaten, diktes en typen produceren – van kantoorpapier en visitekaartjes, tot gekleurd en geurend papier aan toe.

Een PaperLab-prototype zal gedemonstreerd worden op de Epson-stand (locatie: 4-002) tijdens Eco-Products 2015, een milieubeurs die plaatsvindt op de Tokyo Big Sight (Tokyo International Exhibition Center) van 10 tot 12 december 2015.

Gewoonlijk wordt papier gerecycled via een uitgebreid proces waarbij oud papier van het kantoor naar een recycleplaats wordt gebracht. Met PaperLab wil Epson het recycleproces verkorten door dit binnen het kantoor te houden.

Tot nu toe huurden bedrijven gespecialiseerde partijen in om vertrouwelijke documenten te vernietigen, of versnipperden ze deze zelf. Met een PaperLab kan het bedrijf documenten veilig op het eigen kantoor verwerken, in plaats van ze aan een andere partij ter vernietiging aan te bieden. PaperLab verandert papier in papiervezels, dus de informatie wordt volledig vernietigd.

Gebruikers kunnen allerlei soorten papier naar behoefte produceren – van A4 en A3-vellen tot papier van verschillende dikten voor business cards, gekleurd papier en zelfs papier met een geur.

PaperLab maakt papier zonder verbruik van water. Gewoonlijk is om één A4’tje te maken een kopje water nodig. Aangezien water een kostbare bron is, zag Epson het belang van een watervrij proces in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.