Ads Top

Grootste sublimatieprinter ter wereld bij Van Straaten in Nederland

Van Straaten heeft de Durst Rhotex 500 aangeschaft. Deze printer is door Durst, in nauwe samenspraak met Van Straaten, ontwikkeld en geschikt voor textielsublimatie van vijf meter. Deze nieuwe printer is de eerste sublimatieprinter in de wereld die een dergelijk groot formaat textiel kan printen. Bestaande sublimatieprinters kunnen een lengte van maximaal 3,2 meter aan. Nu wordt het mogelijk om zeer grote doeken naadloos te bedrukken volgens de sublimatietechniek, wat een indrukwekkender resultaat oplevert. Daarnaast heeft sublimatieprinten op extra groot formaat duurzaamheidsvoordelen.

Van Straaten en Durst hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt aan de ontwikkeling van de grootste sublimatieprinter ter wereld. De samenwerking komt voort uit de wens van Van Straaten om op een nog groter formaat te kunnen printen volgens de sublimatietechniek. De printer wordt geïntroduceerd op FESPA Digital 2016, van 8 t/m 11 maart in de RAI Amsterdam. Een tweede exemplaar is de afgelopen weken geïnstalleerd en getest in de 6.500 vierkante meter grote productiehallen van Van Straaten bij Schiphol Airport.

Met sublimatieprint gaan hittegevoelige inkten direct een verbinding aan met het oppervlakte van het textiel. De inkt vermengt zich met het materiaal. Dit komt de kwaliteit ten goede, omdat je geen ‘dot patterns’ ziet. Een ander voordeel is dat de print niet snel vervaagt of beschadigd raakt. Ook zijn de prints geheel geurloos. Sublimatieprinten wint daarom aan populariteit. Maar met een maximale breedte van 3,2 meter vormde het formaat van de sublimatieprinters tot voor kort een beperking. Terwijl de markt vraagt om steeds grotere en indrukwekkendere visuele middelen. Met de introductie van de Rhotex 500 wordt deze beperking opgeheven. Grotere stukken textiel, zoals theaterdoeken, wanddoeken of gordijnen, kunnen nu aan één stuk geprint worden, zonder naden. Het eindresultaat is dus veel strakker dan voorheen mogelijk was bij prints van een dergelijk formaat.

Naast het formaat is duurzaamheid een belangrijk pluspunt van de printer. De textielsoorten die Van Straaten inzet voor sublimatieprint zijn Reach-gecertificeerd en vrij van zware metalen en PVC. Er worden uiteraard op water-gebaseerde inkten gebruikt. Ook kan gesublimeerd textiel zonder schade worden opgevouwen. Vouwen scheelt veel volume ten opzichte van oprollen waardoor verpakken, vervoeren en opslaan efficiënter en duurzamer is. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.