Ads Top

Konica Minolta streeft naar koppositie in de markt voor industrieel printen


Konica Minolta heeft zijn zinnen gezet op de koppositie in de markt voor industrieel printen en geeft daartoe de eerste aanzet op de drupa 2016, de internationale beurs in Düsseldorf voor de grafische industrie. Essentiële industriële toepassingen, zoals het printen van labels en verpakkingen, vormen de focus van Konica Minolta’s onderzoeksactiviteiten. De ontwikkeling van nieuwe printtechnologie op dit gebied, met als speerpunt de AccurioJet KM-1 B2+ UV inkjetpers, is hier een voorbeeld van.

Sinds Konica Minolta in 2005 toetrad tot de markt voor productieprinten, heeft het bedrijf naar eigen zeggen een leidende positie opgebouwd in het middensegment van de sector voor productiekleurenprinters. Niet alleen de high-end-technologie van Konica Minolta staat aan de basis van dit succes, maar ook het feit dat Konica Minolta de markt voor productieprinten en de behoeften van zijn klanten door en door kent.

De AccurioJet KM-1 UV inkjet, die de nieuwe overkoepelende merknaam Accurio draagt, wordt gelanceerd op de drupa 2016. De merknaam Accurio, waaronder alle digital inkjetpersen en digitale workflowoplossingen van Konica Minolta vallen, is de vaandeldrager voor de nieuwe aanpak van Konica Minolta. De AccurioJet KM-1, die wordt gepresenteerd in de B2 inkjet printzone van Konica Minolta's stand op de drupa, wordt gedemonstreerd in combinatie met JETvarnish van MGI. Bezoekers krijgen een scala aan voordelen te zien, zoals hybride printtechnieken, waarbij KM-1 wordt geïntegreerd in bestaande offsetprocessen, duplexprinten en printen op grotere papierformaten. Verder wordt er geprint op verpakkingskarton, lichtgewicht papier en media met een oppervlaktetextuur.

Konica Minolta heeft in april zijn belang in MGI Digital Technology (MGI) uitgebreid en zijn banden met dit bedrijf versterkt om klanten nog meer toegevoegde waarde te bieden. De samenwerking tussen Konica Minolta en MGI, die Konica Minolta's antwoord is op de vraag naar decoratieve printtechnieken voor het printen van labels en verpakkingen, levert synergie-effecten op en zal leiden tot een sterke aanwezigheid van Konica Minolta in die markt. Op de stand van Konica Minolta wordt JETvarnish van MGI gedemonstreerd in combinatie met de labelprinter bizhub PRESS C71cf en de afwerkingseenheid GMC DC330 Mini.

Deze systemen, die snellere levertijden mogelijk maken, zetten de deur open naar on-demand labelruns die meer toegevoegde waarde bieden. Verder gaat JETvarnish van MGI deel uitmaken van een productieworkflow voor visitekaartjes op de stand. Daarbij wordt gedemonstreerd hoe door het aanbrengen van spotvernis en inline folie verbluffende resultaten worden bereikt met de bizhub PRESS C1070.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.