Ads Top

Xerox introduceert Direct to Object Printer: print foto’s, afbeeldingen en tekst rechtstreeks op 3D-objecten

De Direct to Object Printer van Xerox biedt nieuwe mogelijkheden voor on-demand personalisatie van driedimensionale objecten en kenmerkt zich door een innovatieve architectuur van minuscule stalen spuitmonden. De spuitmonden bevinden zich in printkoppen en kunnen op accurate wijze inkt spuiten op objecten zo klein als flessendoppen of zo groot als rugbyhelmen. De printer kan kunststof, metaal, keramiek en glas bedrukken en maakt daarmee een einde aan de noodzaak van kostbare etiketten.

Xerox gebruikt verbeterde beeldkwaliteit-algoritmes voor het bedienen van de microscopische spuitmonden, die half zo breed zijn als een menselijke haar. Door het accuraat spuiten van inkt op afstanden van een kwart inch (ca. 0,63 cm) is de printer in staat om gladde, ruwe, licht gekromde en getrapte oppervlakken te bedrukken met resoluties van 300 tot 1.200 dpi. Het apparaat kan 30 objecten per uur bedrukken en de productiecapaciteit opschalen.


De Direct to Object Printer was als proef op drupa geplaatst en wordt tijdens de Graph Expo op stand 1625 gedemonstreerd. De Graph Expo is de grootste beurs voor de Noord-Amerikaanse grafimediasector. Het evenement vindt plaats van 25 tot en met 28 september in Orlando, Florida.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.