Ads Top

Brightlands Materials Center en TNO ondersteunen Defensie met kennis over 3D printen

Brightlands Materials Center (BMC) en TNO gaan Defensie ondersteunen om 3D printen (ook wel bekend als Additive Manufacturing) in de organisatie in te voeren. Dit moet Defensie veel voordelen gaan opleveren. Het verkleint de logistieke voetafdruk, de uitrusting van militairen kan gepersonaliseerd worden en de operationele inzetbaarheid wordt vergroot door onderdelen op locatie te kunnen printen. Opdrachtgever voor deze samenwerking is het bureau FRONT (Future Relevant Operations with Next generation Technology) van Defensie.

Brightlands Materials Center heeft op het gebied van Additive Manufacturing een goede kennisbasis om Defensie te ondersteunen in het toepassen van 3D printen en de selectie van materialen. TNO combineert als strategisch partner van Defensie uitgebreide kennis van de eisen die aan Defensiemateriaal gesteld zijn, met jarenlange ervaring in het ontwerpen en toepassen van geavanceerde 3D print apparatuur.

Defensie experimenteert sinds een aantal jaar met 3D printer. De logistieke voordelen en verhoogde operationele inzetbaarheid van het materieel zijn daarbij belangrijke voordelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.