Ads Top

3D-printtechniek Fiberneering in de lift door impuls Oost NL

Het Zwolse bedrijf Fiberneering heeft een innovatief 3D-printproces voor vezelversterkte kunststof producten ontwikkeld. Met een recente investering door Oost NL vanuit het Innovatiefonds Overijssel kan Fiberneering het printproces doorontwikkelen en op de markt brengen. Fiberneering wil hiermee in vier jaar tijd van 7 naar 25 werknemers groeien.

Vernieuwend aan de 3D-printtechniek van Fiberneering is dat de producten tot maar liefst een kubieke meter groot en complex van vorm mogen zijn. De producten zijn licht, duurzaam en sterk en dus een goed alternatief voor zwaardere varianten van bijvoorbeeld metaal. Uniek is ook dat Fiberneering hoogwaardige composieten kan printen die geschikt zijn voor toepassing in omstandigheden met hoge temperaturen, zoals in de automotive en olie&gas.

'Vezelversterkte kunststof is populair vanwege zijn eigenschappen: sterk, licht en duurzaam. De bestaande productiemethodes waarin met mallen wordt gewerkt zijn arbeidsintensief, complex en duur. Wij kunnen nu veel sneller prototypes en eerste series in vrijwel iedere vorm maken op basis van standaard computermodellen, met de door onszelf ontwikkelde 3D-printtechniek. Daarmee zijn we uniek in de wereld. Ons proces is nu ver genoeg ontwikkeld om commerciële opdrachten voor allerlei technische toepassingen uit te voeren', zegt Jasper Bouwmeester van Fiberneering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.