Ads Top

123inkt weer getroffen door acties HP

123inkt.nl klaagt over een nieuwe firmware update van HP waardoor alternatieve cartridges voor bepaalde HP Officejet modellen niet meer worden geaccepteerd.

Er is niets mis met de huismerk cartridges en beschadigd zijn ze al zeker niet, zegt 123inkt.

Zelfs bij printers waar automatisch updaten uitstond, verscheen ineens een melding op het scherm: 'Update beschikbaar” “Er is een update beschikbaar waardoor de printer beter werkt. Wilt u de update installeren?'.

Dit soort updates wordt volgens de leverancier bewust door HP uitgerold met als doel huismerk cartridges te weren en de gebruikers te doen geloven dat huismerk cartridges van een slechtere kwaliteit zijn.

123inkt.nl vindt dat de printer eigendom is van de consument die hem gekocht heeft. Hij moet zelf kunnen bepalen welke cartridges hij in zijn printer stopt.

Zodra bekend werd dat de echte oorzaak van het nu gevonden probleem weer een firmware update van HP was, heeft 123inkt.nl haar klanten die deze printers gebruiken per e-mail op de hoogte gesteld van de situatie. 123inkt.nl ontving binnen amper twee dagen al ruim tweeduizend reacties van klanten. Uit die reacties blijkt dat nu al honderden klanten een direct probleem hadden en niet meer konden printen. Daarnaast zouden de overige klanten in de toekomst problemen kunnen krijgen, als er niet wordt ingegrepen.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.