Ads Top

Print nu uw favoriete chocolade in 3D

Er is geen betere dag om een 3D chocoladeprinter te lanceren dan zondag 7 juli 2019 - Wereld Chocoladedag! En dat is precies wat één van 's werelds grootste snackbedrijven, Mondelēz International, onlangs in Australië deed.

Hoewel niet iedereen misschien bekend is met de naam Mondelēz, kent en geniet ieder zeker van hun producten zoals Milka, Cadbury en Côte d'Or. Mondelēz heeft de afgelopen 4,5 jaar nauw samengewerkt met TNO voor het 3D printen van chocolade.
TNO heeft 3D-printonderzoek uitgevoerd op verschillende chocoladematerialen van Mondelēz, prototype 3D-printers ontwikkeld, ondersteund bij het ontwerpen van chocolade en geholpen bij de overstap van laboratorium naar in-store toepassing.

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is het (goed) printen van chocolade niet zo eenvoudig. Temperatuursveranderingen tijdens het printen kunnen de textuur van de geprinte chocolade beïnvloeden, wat resulteert in een product dat er misschien goed uitziet, maar niet de smaak heeft die je verwacht en waar je van houdt. Daarnaast zorgde het printen op hogere snelheden voor het in-store concept dat Mondelēz in Australië heeft gelanceerd, voor een aantal andere uitdagingen. Tot slot moesten er ontwerpen worden gemaakt die klanten aanspreken en toch geprint kunnen worden. Het volstaat om te zeggen dat, na hard werken van vele partijen, de geprinte chocolade die verkrijgbaar is in de winkel, dezelfde hoge kwaliteit en unieke ontwerpen biedt, waarvan de consumenten van Cadbury Dairy Milk chocolade houden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.