Ads Top

HP/Samsung krijgen rake klappen in octrooistrijd tegen 123inkt


HP, dat ruim twee jaar eigenaar is van de printerdivisie van Samsung, wederom een rechtszaak verloren tegen 123inkt.

Al sinds december 2013 staan Samsung en 123inkt tegenover elkaar in de rechtszaal. De Zuid-Koreaanse multinational claimde dat bepaalde onderdelen in specifieke huismerktoners inbreuk maakten op twee octrooien en twee gemeenschapsmodellen. Na de eerdere uitspraken in het kort geding en hoger beroep, volgde eindelijk de uitspraak in de bodemprocedure, die al ruim zes jaar loopt.

Dinsdag 21 april deed het Hof Den Haag uitspraak en vernietigde grotendeels het eerdere vonnis van de rechtbank van 30 november 2016 én verklaarde één octrooi en twee gemeenschapsmodellen van Samsung nietig. Ook dienen de eerder door 123inkt betaalde proceskosten door HP/Samsung te worden terugbetaald aan 123inkt.

Naast deze procedure liep sinds december 2013 nog een bodemprocedure over drie octrooien. Dit had betrekking op de positie van de chips op tonercartridges. Na een bijna vijf jaar durende procedure, werden deze octrooien op 17 oktober 2018 door de rechtbank Den Haag in een vonnis vernietigd. HP/Samsung ging vervolgens in hoger beroep, maar op 25 februari 2020 is ook dit hoger beroep door 123inkt gewonnen. Daarmee zijn deze drie octrooien definitief nietig verklaard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.