Ads Top

HP krijgt 123inkt nu wel op de knieën

123inkt moet de verkoop of levering van originele HP-cartridges zonder originele buitenverpakking staken en gestaakt houden, zo heeft de Rechtbank Den Haag bepaald.

De binnenverpakking bestaat bij inktcartridges uit geseald plastic folie dat de cartridge beschermt tegen lekken en verdamping. De buitenverpakking van de inktcartridges is een kartonnen doos.

Op de (binnen- en buitenlandse) webshops van 123inkt zijn ook dit jaar nog verschillende typen HP-inkt- en lasercartridges aangeboden onder de vermelding ‘Dit betreft een milieuverpakking. Zonder overbodig plastic en karton”.

HP heeft de webshop erop gewezen dat het zich schuldig maakt aan merkinbreuk, onrechtmatig handelen en een oneerlijke handelspraktijk. Voor de gebruiker van de cartridge zou essentiële informatie zou ontbreken en afbreuk zou worden gedaan aan de merk- en productbeleving.

123inkt.nl is na de sommatie HP-cartridges zonder originele (buiten)verpakking blijven verkopen. De rechter oordeelt nu dat de originele verpakking essentiele informatie bevat en niet zomaar verwijderd mag worden. Alleen al aan proceskosten moet door 123inkt 21.207 euro worden betaald. De webshop kan nog in beroep gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.