Ads Top

Duo uit Doetinchem veroordeeld voor maken onderdelen wapens met 3D-printer

De rechtbank veroordeelt twee mannen uit Doetinchem (26 en 28 jaar) tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Daarbij moeten ze een taakstraf van 150 uur verrichten.  Het duo krijgt deze straf omdat zij 3D-printers gebruikten om onderdelen van wapens te printen.

De politie trof in 2021 vier 3D-printers aan in de woning van een van de mannen. In een aantal printers vond de politie een SD-kaart met instructies voor het 3D-printen van onderdelen van vuurwapens. In de woning lagen verder verschillende onderdelen van een 3D-geprint vuurwapen. Deze waren gemaakt met een 3D-printer.

De rechtbank vindt dat het duo zich schuldig maakt aan heel ernstige delicten. Met 3D-printers kunnen wapens worden gemaakt die niet traceerbaar zijn. Het is een feit van algemene bekendheid dat vuurwapens levensgevaarlijk zijn en worden gebruikt om ernstige delicten te plegen. Bovendien worden ze in toenemende mate gebruikt bij conflicten.

Beide Doetinchemmers hebben een blanco strafblad. Vanwege deze zaak zaten zij enkele dagen vast. Verder hebben zij sinds 2021 stappen gezet en lijken zij hun leven inmiddels op de rit te hebben.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.