Ads Top

Signify toont het onbeperkte potentieel van 3D-printen

Signify nodigt gasten uit om tijdens Dutch Design Week 2024 het onbeperkte potentieel van 3D-printen te ontdekken met een bar gemaakt van afvalmaterialen. Deze bar dient als een unieke ruimte om de visie van het merk op The Future of Lighting Design te presenteren. Naast deze innovatieve installatie wordt ook een nieuwe collectie geometrische hanglampen van de gerenommeerde Britse ontwerper Sebastian Bergne getoond.

Gemaakt van 3D-geprinte gerecyclede materialen, biedt de installatie bezoekers een plek om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van Signify en uit eerste hand te leren over de duurzame ontwerpprocessen van het bedrijf, die de CO2-uitstoot met wel 76 procent verminderen in vergelijking met traditionele productietechnieken. Alleen al in het afgelopen jaar gebruikte Signify een indrukwekkende hoeveelheid van 80 ton bio-circulaire en gerecyclede kunststoffen.

De circulaire 3D-geprinte bar is meer dan alleen een visueel middelpunt—het is een ruimte bedoeld voor betekenisvolle gesprekken. Bezoekers kunnen ontdekken hoe de 3D-geprinte armaturen van Signify's submerk MyCreation naadloze maatwerkopties bieden, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om duurzame ontwerpen te integreren in grote residentiële, commerciële en retailprojecten.

Het openen van het gesprek over The Future of Lighting Design markeert ook de lancering van de Gleam, de nieuwste collectie van MyCreation, ontworpen door de Britse industriële ontwerper Sebastian Bergne. Bergne kreeg de opdracht om de eenvoud van de klassieke gloeilamp opnieuw te interpreteren en transformeert de gloeiende bolvormige hanglamp in een opvallend zevenzijdig, heptagonaal profiel.

De collectie bestaat uit twee varianten—een iets opgeblazen en de andere iets ingetogen—beide gemaakt van bio-circulaire materialen. Dankzij de flexibiliteit van 3D-printen is de Gleam verkrijgbaar in verschillende maten, elk gekenmerkt door horizontale lijnen die de nerf van de 3D-print volgen, wat een uniek lichteffect en sfeer creëert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.