Ads Top

Eclectix print T-shirtontwerpen op maat met de Epson SureColor SC-F2000

Custom T-shirt Shop Eclectix uit Amsterdam richt zich al vijf jaar op het afdrukken van ontwerpen op betere kwaliteit en duurzaam textiel en hanteert een persoonlijke en eerlijke benadering. Dat Eclectix goede kwaliteit wil waarborgen blijkt uit het feit dat er ook af en toe ‘nee’ verkocht wordt wanneer een ontwerp niet geschikt is om kwalitatief af te drukken. Het maken van stijlvolle kwalitatieve prints is de passie van de mensen van Eclectix en daar besteden zijn dan ook graag wat extra tijd aan.

Voor het bedrukken van textiel zet Eclectix hypermoderne printers in waarmee zij designs van Amsterdamse ontwerpers en hun eigen ontwerpen in goede kwaliteit op een T-shirt of hoodie kunnen afdrukken. Dat Eclectix alleen met de nieuwste apparatuur werkt blijkt wel uit het feit dat zij de eerste gebruiker in Nederland waren van de Epson SureColor SC-F2000 printer toen zij deze in november 2013 aanschafte. Een ‘direct to garment’ printer die direct op textiel afdrukt, waardoor geen transfers benodigd zijn.

Eclectix is tot aanschaf van deze printer overgegaan omdat er steeds meer vraag is naar het per stuk of in kleine oplage drukken van T-shirts met full colour ontwerpen. “Met transferprinters wordt het drukken in kleine oplages te kostbaar omdat de kosten van de transfersheets hoog zijn,” aldus Sander van Engelen eigenaar van Eclectix. “Naast de OKI A3 transferprinter wilde ik dan ook graag een direct to garment printer aanschaffen om aan de vraag naar gepersonaliseerd textiel met groot formaat fullcolour ontwerpen te kunnen voldoen. “Maar ook omdat de transfers van de OKI printer erg gevoelig zijn voor vocht en consistentie ontbreekt bij het in serie bedrukken van T-shirts,” vervolgt Van Engelen.

Voordat Van Engelen overging tot de aanschaf heeft hij meerdere direct to garment printers met elkaar vergeleken. Onder andere twee op Epson gebaseerde printers die in Amerika en China zijn omgebouwd tot een direct to garment printer. Echter, viel de kwaliteit van deze printers volgens Van Engelen tegen. “De kwaliteit viel vaak tegen en de afdrukken waren in enkele gevallen dikke plakkaten. In zijn geheel dus geen verbetering ten opzichte van onze transferprinter. Ook was een van de twee printers een heel kolossaal apparaat, wat niet mijn voorkeur had.”

Over de kwaliteit van de prints zijn de mensen van Eclectix prima tevreden. Van Engelen: “Voor zover ik nu kan beoordelen zijn de prints slijtvast. Bij een wit t-shirt verwas je altijd iets aan kleur, ongeacht wat voor merk en soort printer je gebruikt. Bij gekleurd textiel heb je te maken met het inlijmen van het textiel. Als dit niet goed gebeurt dan ontstaan er problemen met de hechting en duurzaamheid van de opdruk. Omdat inlijmen met de hand of met een andere machine dan de Epson SC-F2000 printer wordt gedaan, staat dit verder los van de printer.”

Met de snelheid van het printproces kan Van Engelen goed uit de voeten. “De snelheid is goed vooral op wit textiel. Echter, zou de snelheid van het afdrukken op donker textiel van mij nog wel wat sneller mogen. Deze lagere snelheid is natuurlijk goed te verklaren door het feit dat er eerst een witte onderlaag wordt afgedrukt en vervolgens de uiteindelijke afbeelding daar overheen wordt geprint.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.