Ads Top

Nederlandse professionals zijn het meest bekend met 3D-printtechnologie

Ultimaker maakt de uitkomsten van de 3D Printing Sentiment Index bekend. In dit onderzoek, uitgevoerd door internationaal onderzoeksbureau Savanta, is een analyse gemaakt van het huidige gebruik van 3D-printers in twaalf landen.

Daarnaast is ook de potentie van deze technologie voor de komende jaren onderzocht en het sentiment omtrent 3D-printen. Amerika behaalt de eerste plaats in de index, Nederland de tiende. Nederland komt wel op de eerste plek als het gaat om bewustzijn van 3D-printtechnologie.

De index is gebaseerd op verschillende elementen. Voor ieder land is onderzocht hoe professionals in uiteenlopende sectoren over 3D-printen denken, wat zij weten van de mogelijkheden en hoever de adoptie van deze technologie is.

In Nederland is 83 procent van de respondenten bekend met 3D printen. Maar kennis betekent niet per definitie het gebruik van de technologie: van de Nederlandse respondenten heeft 41 procent de technologie daadwerkelijk gebruikt. Ook hier scoort ons land hoger dan het gemiddelde van 35 procent. Niet gek, gezien verschillende 3D-printbedrijven in Nederland hun thuisbasis hebben.

Twee derde van de ondervraagde respondenten wereldwijd verwacht dat 3D-printen een revolutie teweeg gaat brengen in hun industrie. Daarnaast verwacht 40 procent dat 3D-printen het komende jaar al een significante verbeterslag in bedrijfsprocessen laat zien, door het terugdringen van tijd en kosten. In Nederland verwacht 24 procent van de respondenten dit in 2020.

Wanneer we kijken naar het verleden en de mate van adoptie van 3D-printen, heeft slechts tien procent van de Nederlandse respondenten deze technologie al meer dan vijf jaar in gebruik. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar twee keer zoveel respondenten (19%) 3D-printers al minstens vijf jaar gebruiken. Het gemiddelde van de twaalf landen ligt ook op tien procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.