Ads Top

Ford ontwikkelt 3D-geprinte wielsloten

Aangezien beveiligingssystemen alsmaar geavanceerder worden, richten dieven zich in plaats van op auto's op auto-onderdelen, waaronder lichtmetalen velgen. Een manier om dieven te ontmoedigen, is door elke velg te voorzien van een vergrendelmoer die alleen kan worden losgemaakt met een speciale adapter of sleutel. Maar zelfs die bieden geen honderd procent bescherming. Ingenieurs van Ford hebben nu met 3D-printtechnologie unieke vergrendelmoeren ontwikkeld.

Het ontwerp omvat nog secundaire beveiligingsvoorzieningen die voorkomen dat de moer wordt gekloond of gekopieerd. Door ongelijkmatig gespatieerde ribben in de moer en de inkepingen die, dieper in de moer, steeds breder worden, wordt voorkomen dat een dief er met was een afdruk van kan maken, aangezien de was zou breken wanneer deze uit de moer wordt getrokken.
Als de contouren niet worden gemaakt met de stem van de bestuurder, zou de moer een ontwerp kunnen hebben dat specifiek is voor een auto, zoals bijvoorbeeld het Mustang-logo, of waarvoor de initialen van de bestuurder worden gebruikt. Ook zou het ontwerp kunnen worden gebaseerd op iets wat de bestuurder interesseert, bijvoorbeeld de omtrek van een beroemd circuit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.