Ads Top

De invloed van 3D printen op supply chains

Welke invloed heeft 3D printen op supply chains? En welke kennis kunnen we halen uit de mechanismen die optreden als nieuwe digitale productietechnieken worden gebruikt?
Victor Verboeket, promovendus aan de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit, verdedigt op vrijdag 11 september om 16.00 uur (online) zijn proefschrift ‘Supply Chain Disruption: The Game-changing Impact of Additive Manufacturing’.

Verboeket onderzocht de haalbaarheid van het printen van chirurgische gereedschappen bij Universitaire Medische Centra. Ook onderzocht hij de haalbaarheid van het printen van orthopedische schoenen. Daarbij verving hij de traditionele productie door een 3D printer. De doorlooptijd verbeterde, maar de kwaliteit van de geprinte schoenen bleek op dit moment nog onvoldoende en ook de kwaliteit het digitale ontwerp bleek onvoldoende.

De belangrijkste conclusie die Verboeket trekt is dat 3D printen veel kansen biedt om supply chains, ofwel de bevoorradingsketen, te verbeteren hoewel de techniek op dit moment nog onvoldoende volwassen is. De verwachting is echter dat dit over 10 jaar wel het geval is en dan is het wel belangrijk dat 3D printen op de juiste manier wordt ingezet. Het opnieuw inrichten van bestaande supply chains is noodzakelijk. Verboeket ontwikkelde mechanismen die kunnen helpen bij het ontwikkelen van die herinrichting. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.