Ads Top

'Oude printinfrastructuur vormt obstakel voor digitale transformatie'

Lexmark heeft IDC onlangs opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de mate waarin gedateerde printinfrastructuren een obstakel vormen voor digitale transformatie. Drie op de vijf ondernemingen erkennen dat een verouderde printinfrastructuur een belangrijke belemmering vormt voor succes.

Toch geeft minder dan de helft van hen prioriteit aan investeringen op dit gebied, wat de voortgang van strategische IT-initiatieven in de weg staat.

Het internationale onderzoek, dat werd uitgevoerd tijdens de Covid-19-pandemie, stelt vast dat vier op de vijf bedrijven investeren incloud-infrastructuur als onderdeel van hun digitale transformatie. Maar 57 procent zegt dat de verouderde printinfrastructuur een negatieve invloed heeft op hun strategie voorcloud-migratie.

Het onderzoek toont aan dat er een groot verschil is tussen diverse landen. In het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland heeft 67% te maken met integratie-uitdagingen, vergeleken met slechts 20% in Brazilië. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de bedrijfscomplexiteit in de meer ontwikkelde markten.

Het probleem met print
Over de hele linie blijft het beheer van de IT-infrastructuur een uitdaging, waarbij de meerderheid van de respondenten vergelijkbare zorgen uitspreekt als het gaat om ouderwets printen, zoals:
De beveiliging van printinfrastructuur en -apparaten (81%)
De IT-last die wordt geassocieerd met het beheren van print en printservers (81%)
Inventarisbeheer (81%), samen met onvoldoende zicht op de kosten (80%)
Technologische veroudering en moeilijkheden met het updaten of vervangen van oude printhardware (79%) 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.