Ads Top

HP zet vooruitgang in 3D-printingindustrie voort


HP presenteert op Formnext, 's werelds grootste evenement voor additive manufacturing, innovatieve productietoepassingen die zijn ontwikkeld met HP's Multi Jet Fusion en Metal Jet 3D-printplatforms.

HP werkt samen met L'Oréal, 's werelds grootste cosmeticabedrijf, om industriële additive manufacturing op te schalen en vernieuwende cosmeticaverpakkingen en -toepassingen te onderzoeken. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar meer flexibele 3D-productie en massapersonalisatie in verschillende sectoren, breidt HP ook haar Digital Manufacturing Network (DMN) van leveranciers van onderdelen uit.
 
L'Oréal schakelde met HP Multi Jet Fusion om snel te kunnen reageren op verschuivingen in haar productieprocessen en productielijnen. De bedrijven werkten samen om snel grote hoeveelheden aanpasbare 'pucks' te ontwerpen en op te schalen, zodat L'Oréal producten sneller kan transporteren, vullen en voorzien van etiketten. Dit resulteerde in een kostenbesparing van 33 procent en een tijdsbesparing van 66 procent. De mogelijkheid om de pucks aan te passen is ook waardevol gebleken tijdens de COVID-19 pandemie, waardoor L'Oréal flexibeler kon inspelen op veranderingen in het koopgedrag van de consument. L'Oréal is van plan HP's Digital Manufacturing Network te gebruiken om de pucks in haar wereldwijde supply chain op te schalen en haar duurzaamheidsdoelstellingen te halen door de onderdelen efficiënt te produceren waar en wanneer ze nodig zijn.
 
Op Formnext tonen L'Oréal en HP voorbeelden van de aangepaste pucks, evenals unieke texturen voor luxe cosmetica die alleen mogelijk zijn met HP's 3D-printoplossingen. De bedrijven onderzoeken het ontwerp en de productie van een reeks nieuwe toepassingen die gebruik maken van de geavanceerde mogelijkheden van HP's Multi Jet Fusion-platform. Het ontwerp van unieke texturen en innovatieve rasterverpakkingen is het resultaat van de vorig jaar aangekondigde samenwerking tussen L'Oréal, HP en de Commissie voor de Alternatieve en Atomische Energie, le Commissariat à l'énergie atomique et aux énergies altertatives, (CEA).
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.