Ads Top

Brother ontvangt als eerste fabrikant een belangrijke certificering voor hergebruik van cartridges

Brother is de eerste printerfabrikant die de vernieuwde Blue Angel DE-UZ 177 (2021) certificering heeft verkregen voor een van de gereviseerde Brother tonercartridges. Dit betekent dat Brother nu officieel beschikt over het meest milieuvriendelijke herfabricage proces voor tonercartridges.  

Brother heeft de certificering gekregen op basis van een reeks onafhankelijke tests en grondige audits die gedurende twee jaar in hun revisiefaciliteit in Krupina, Slowakije zijn uitgevoerd. Het Blue Angel of Der Blaue Engel milieupredicaat wordt alleen toegekend aan gereviseerde toner- en/of inktcartridges die tot doel hebben om de hoeveelheid afval te verminderen en zo een bijdrage te leveren aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Het milieukeurmerk stelt eisen aan de gebruikte materialen, de kleurvormer (in dit geval de gebruikte toner), de uitstoot in de binnenruimte tijdens het afdrukproces en de prestatiekenmerken van de toner- of inktcartridges.

De Brother TN-3512 RE toner voldoet aan deze hoge normen omdat de hergebruikte onderdelen ten minste 75% van het gewicht van het product uitmaken en omdat elke geherfabriceerde cartridge aan de kwalificatie ‘zo goed als nieuw’ voldoet. Daarnaast zijn alle onderdelen volledig traceerbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.