Ads Top

Ricoh introduceert Ricoh Pro L4100-serie grootformaat-latexprinters

Vanaf januari 2014 is de volledig nieuwe Ricoh Pro L4100-serie grootformaat-latexprinters verkrijgbaar. De roll-to-roll grootformaatprinter is leverbaar in de breedte 130 cm (53 inch) of 160 cm (63 inch) en ondersteunt zeven kleuren in diverse configuraties: CMYK plus oranje, groene en witte inkt. De Ricoh ProTM L4160 en de L4130 leveren hoge printproductiviteit en -kwaliteit door technologische innovaties zoals de piëzo-elektrische printkoppen van Ricoh. Door het gebruik van latexinkt op waterbasis en een lager energieverbruik worden de milieueffecten verder verminderd.
De latexinkt van de Ricoh Pro L4100 is een geurloze inkt op waterbasis met een laag gehalte vluchtige organische stoffen (VOS). Door de lage hardingstemperatuur van 60 °C droogt de inkt snel en kan nagenoeg direct met de nabewerking gestart worden. Ook kan afgedrukt worden op een groot aantal hittegevoelige media zonder deze te beschadigen.
De media waarop kan worden geprint, zijn onder andere pvc, zeildoek, synthetisch papier, gecoat en niet-gecoat papier, folie en textiel. Daarnaast kunnen lichtere media worden gebruikt, waardoor kosten worden teruggebracht. Ricoh voegt continu compatibele media toe middels haar programma voor het samenstellen en testen van media. Dit wordt gedaan in samenwerking met Color Concepts, een industrienorm voor certificering.
Met de nieuwste generatie Ricoh piëzo-inkjetprintkoppen van hoogwaardig rvs met meerdere spuitmonden, worden tegelijk drie verschillende druppelgrootten geproduceerd. De kleinste druppels zijn slecht vier picoliter. Dit resulteert altijd in levensechte afbeeldingen met vloeiende kleurovergangen. Door de kleine druppelgrootte worden vloeiende nuances en fijne details geproduceerd, zoals fijne lijnen en kleine lettertypen.
Het ononderbroken inkttoevoersysteem (Uninterrupted Ink Supply System, UISS) van de L4100-serie draagt bij aan de productiviteit van de printer. “Wanneer een CMYK-inktcassette geen inkt meer heeft, schakelt de printer automatisch over naar de tweede cassette van dezelfde kleur om de printtaak voort te zetten”, aldus Schriek. “In een drukke printproductieomgeving kunnen taken hierdoor zo soepel en productief mogelijk worden uitgevoerd met minimale handelingen van de operator.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.