Ads Top

Greenguard Gold certificaat voor Ricoh latexinkten

De voordelen op milieugebied van de latexinkten van Ricoh zijn officieel onderschreven met het UL Greenguard Gold certificaat. Dit internationaal erkende certificaat waarborgt het gebruik van deze watergebaseerde inkten voor binnentoepassingen in kritische omgevingen, zoals scholen en ziekenhuizen. De Ricoh Pro L4100-serie grootformaatprinters schept daarmee nieuwe kansen en mogelijkheden voor grafimedia- en signbedrijven.

Bij haar entree op de grootformaatmarkt heeft Ricoh heel bewust gekozen voor de latex-technologie. De Ricoh Pro L4100-serie gebruikt eigen geurloze latexinkten op waterbasis. Dankzij de unieke samenstelling van de latexinkten is de Pro L4100-serie geschikt voor een breed scala aan buiten- en binnentoepassingen. Bij deze laatste categorie speelt ook het gebruik van oplosmiddelen een belangrijke rol. Het wereldwijd opererende UL (Underwriters Laboratories) maakt zich sterk voor een veilige leefomgeving in gebouwen, bijvoorbeeld door het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit en het beperken van de blootstelling aan chemicaliën. Het recente toegekende UL Greenguard Gold certificaat onderschrijft nu dat het gebruik van de Ricoh latexinkten ook in omgevingen met strenge gezondheidscriteria, zoals scholen en ziekenhuizen, goed mogelijk is.

Grafimedia- en sign-ondernemers kunnen binnenkort uitgebreid kennismaken met de kansen en mogelijkheden die latexinkten en de grootformaatmarkt te bieden hebben. Tijdens het KLM Open golftoernooi in Zandvoort organiseren Ricoh en Sign Top op donderdag 10 september een kennissessie waar alle nieuwste ontwikkelingen in de signmarkt op een rij worden gezet. Ook de demonstratie van een grootformaatprinter uit Ricoh’s Pro L4100-serie is onderdeel van die kennissessie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.