Ads Top

Ultimaker-portfolio door Airbus geselecteerd voor 3D-printen in Europa

Ultimaker is door Airbus, gerenommeerd producent van vliegtuigen, is geselecteerd om Ultimaker 3D-printers, Ultimaker Cura-software en materialen te leveren voor de Europese faciliteiten. Airbus zal voornamelijk het Ultimaker-portfolio gebruiken voor directe, lokale productie van tools, mallen, armaturen en het printen van lichtgewicht design-onderdelen met composietmaterialen.

Airbus heeft voor Ultimaker gekozen vanwege het gebruiksgemak en de open technologie. Het pakket voldoet aan de strenge eisen die de luchtvaartindustrie stelt aan 3D-geprinte toepassingen zoals mallen, armaturen, niet-vliegende onderdelen en tools. De wereldwijde diensten en support van Ultimaker verzekeren Airbus van consistente en kwalitatieve resultaten van 3D-printen in meerdere teams in Europa en later wereldwijd. Het volledige portfolio bestaat uit een aantal Ultimaker S5-printers en continu toegang tot de Ultimaker Cura-software, materialen, reserveonderdelen, diensten en add-ons.

Volgens een recent Frost & Sullivan-rapport groeit de wereldwijde markt voor 3D-geprinte materialen in de luchtvaartindustrie naar 535,1 miljoen dollar in 2024. Airbus heeft 3D-printen omarmd en de samenwerking met Ultimaker onderstreept de toewijding voor het gebruik van 3D-printen in haar fabrieken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.