Ads Top

Miele stapt in 3D-ontwerpen

Miele lanceert een aantal accessoires voor huishoudelijke apparatuur die je met een 3D printer kan maken. Met 3D4U biedt Miele tien verschillende accessoires die iedereen gratis van het platform Thingiverse.com kan downloaden.

Het zijn bestanden voor keukenaccessoires,  stofzuigeraccessoires en handig gereedschap voor de thuiswerker. Extra bijzonder is de mogelijkheid om ontwerpen aan te passen met eigen motieven en parameters.

Op de werkvloer is 3D-printen al lang heel gebruikelijk voor bijvoorbeeld prototyping. Maar  ook thuis wordt deze techniek steeds populairder.

De eerste tien beschikbare ontwerpen van 3D4U zijn verschillende keukenaccessoires,  accessoires voor stofzuigers en accessoires voor klusapparatuur. Bijvoorbeeld een  boorgatreiniger, waarvan het design met een computersimulatie gestroomlijnd is - net zoals  bij de productontwikkeling van de Miele stofzuigers. Op de zuigbuisgreep gemonteerd zuigt dit accessoire zich op de muur vast. Zo heb je beide handen vrij om de boormachine vast te  houden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.