Ads Top

Consumentenbond: Wifi-printers voldoen niet aan digitale veiligheidsstandaarden

Je wilt veilig via wifi printen. Maar je kunt er op rekenen dat je Wifiprinter een gewild digitaal doelwit is, bijvoorbeeld voor een botnet. Dat blijkt uit een test van ruim 90 wifiprinters door de Consumentenbond. Ze voldoen niet aan de huidige digitale veiligheidsstandaarden.

Printers staan hoog in het lijstje van producten die door criminelen regelmatig gescand worden. Zij zijn dan op zoek naar kwetsbare ‘smart’ apparaten.

Printers voldoen niet aan de huidige digitale veiligheidsstandaarden. In ruim een jaar tijd vond het lab bij alle grote merken een wirwar van onnodige machtigingen. Ook onveilige protocollen en netwerksoftware die rammelt.

ier van de vijf grote merken printers registreren je locatie. Dat gebeurt als je je nieuwe printer koppelt met de app op je Android-smartphone. Het gaat dan om de volgende merken: HP, Brother, Canon, Lexmark. Epson en Brother kunnen ook accounts beheren namens gebruikers en Brother kan zelfs je contacten lezen. Zonder al die gegevens zou de printer ook prima zijn werk kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.