Ads Top

Nieuwe post-bachelor cursus voor 3D metaalprinten

De maakindustrie heeft grote behoefte aan goed geschoolde medewerkers die kennis en ervaring hebben met de nieuwste technologieën op het gebied van 3D metaalprinten. Hogeschool Utrecht (HU) heeft nu samen met diverse partijen uit het werkveld een cursus ontwikkeld om professionals deze technologieën bij te brengen: de Masterclass Additive Manufacturing.

De Masterclass Additive Manufacturing, een post-bachelor cursus op hbo-niveau, gaat op 14 april 2022 van start op de HU en op de TechnoHUB in Woerden. Diverse organisaties werkten samen om deze begeleiding, training en scholing van bedrijven en andere instanties mogelijk te maken: de HU, de TechnoHUB, Flame3D, Horizon Flevoland en Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland.

De cursus daagt deelnemers uit om hun eigen praktijkcases mee te nemen en te leren ‘omdenken’: ze leren in de cursus hoe hun eigen onderdelen op een nieuwe manier ontworpen en geproduceerd kunnen worden. Ze worden daarbij ondersteund door ervaren en bevlogen docenten uit de praktijk en krijgen de mogelijkheid om samen te werken en te leren met professionals uit verschillende achtergronden.

In de Masterclass Additive Manufacturing komen twee technieken voor 3D metaalprinten aan bod: directe energie depositie oplassen (SLM) en laserpoederbedfusie (LPBF). Bij beide technieken worden alle aspecten van het productieproces behandeld, van grondstoffen en mechanische eigenschappen tot veiligheid, standaardisatie en kwalificatie. Ze worden vergeleken met andere productietechnieken en ook bedrijfseconomische aspecten komen aan bod. De cursus eindigt met een excursie naar de onderzoeksfaciliteiten van het NLR in Marknesse.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.