Ads Top

Verkiezingsdrukwerk nu volop besteld door politieke partijen

 

Politieke partijen kiezen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, ondanks digitale alternatieven, toch voor de traditionele manier van campagne voeren.

Drukwerk is wat de klok slaat: posters, flyers en folders. Vergeleken met de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar wordt er nu vijftig procent meer verkiezingsdrukwerk besteld.

Dat blijkt uit cijfers van online drukkerij Reclameland in het Groningse Westerbroek, in dit segment de grootste leverancier van drukwerk in Nederland. Al sinds december merkt de Groningse drukker een flinke stijging van de hoeveelheid besteld drukwerk voor verkiezingscampagnes.

Zo divers als het politieke spectrum is, zo eentonig zijn de producten die zij bestellen. Een enkele partij pakt het iets creatiever aan en bestelt campagnestickers of -magneten. De meeste partijen bestellen een combinatie van posters, flyers en visitekaartjes. Een uitzondering daarop is een partij die in twintig gemeenten meedoet en twintig keer exact hetzelfde bestelt: verkiezingsfolders. Het valt de drukker ook op dat vrijwel al het bestelde verkiezingsdrukwerk eenzelfde ontwerp heeft met daarop het partijlogo naast het gezicht van de politicus.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.