Ads Top

Nederlandse kantoren milieuvriendelijker dan Duitse?

Op Nederlandse kantoren komt veel minder uit de printer rollen dan op de kantoren van onze oosterburen. Nederlandse werknemers printen gemiddeld 9 pagina’s per dag, terwijl Duitse collega’s gemiddeld aan 25 pagina’s komen. Duitsers printen daarmee maar liefst 178% meer dan Nederlanders. Dat blijkt uit een onderzoek van social intranet Viadesk naar de houding van werknemers ten opzichte van papierloos werken.
Nederlanders blijken een papierloos kantoor een veel aantrekkelijker vooruitzicht te vinden dan de Duitsers. Zo’n 75 procent van de Nederlandse werkenden lijkt het een prettig idee om een werkomgeving te hebben waarin het gebruik van papier zoveel mogelijk verminderd is. Bij de Duitsers is dat iets meer dan de helft (57%). De vraag of professionals een papierloos kantoor ook realistisch achten schetst een veel groter verschil: onder Duitsers is het geloof in een papierloze werkomgeving beperkt (38%), terwijl een grote meerderheid van de Nederlanders het fenomeen wel als een realistisch vooruitzicht beschouwt (85%).
Wie positief is over papierloos werken, is dat vooral vanwege de aanname dat men via tablet, laptop en smartphone makkelijker documenten kan delen en bewaren. Ook het vertrouwen dat papierloos werken bijdraagt aan een betere balans tussen werk en privé maakt personeel in beide landen positiever. Werknemers die een papierloos kantoor niet zien zitten, zijn vooral bang dat een dergelijke werkomgeving zal leiden tot een overdaad aan (digitale) informatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.