Ads Top

Dassault Systèmes introduceert 3D-printapplicatie

Dassault Systèmes introduceert 3DVIA Make: een applicatie waarmee retailers gepersonaliseerde producten kunnen leveren, zonder deze op voorraad te hebben. Retailers zijn hiermee in staat om flexibel te anticiperen op de behoeften van consumenten.

Retailers kunnen met 3DVIA Make het online productenaanbod afstemmen op de specifieke wensen van individuele klanten, zoals een grote diversiteit aan materialen, kleuren en ontwerpen van een bepaald product. De consument kan vervolgens het resultaat van iedere afzonderlijke keuze vanuit allerlei perspectieven bekijken, zonder dat zij al tot de aankoop zijn overgegaan. De fabricage van de producten vindt vervolgens plaats op aanvraag dankzij het gebruik van een eigen 3D-printservice of die van een lokale partner. Deze manier van werken maakt het aanhouden van een voorraad overbodig en garandeert consumenten een levertijd van enkele dagen.

3DVIA Make maakt gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. In eerste instantie ligt de toepassingsfocus van deze nieuwe 3D-printapplicatie op sieraden, speelgoed en accessoires. Retailers kunnen er laagdrempelig gebruik van maken dankzij een omzetverdelingsmodel over de gerealiseerde transacties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.