Ads Top

Merk Epson viert 40e verjaardag

Op 12 juni 2015 viert het merk Epson zijn veertigste verjaardag. Het merk werd opgericht op 12 juni 1975. De merknaam Epson is afkomstig van de EP-101, de commerciële variant van de elektrische printer die tijdens de Olympische Spelen van 1964 in Tokio de allereerste digitale tijdswaarneming registreerde, de EP-101. 'EP' staat voor 'electric printer' en de 'SON' vertegenwoordigt de wens van Epson om nog vele nakomelingen van de EP-101 op de markt te brengen.

Epson (destijds Daiwa Kogyo) werd opgericht in 1942. Oorspronkelijk was het bedrijf een ontwikkelaar en producent van horloges. Later gebruikte Epson zijn belangrijkste technologieën om in 1968 met de EP-101 toe te treden tot de printing markt. De baanbrekende Epson technologieën, zoals Micro Piezo, microdisplay, sensing en robotics, maakt het ontwikkelen van compacte, energiezuinige en high-precision producten mogelijk, wat geresulteerd heeft in een geleidelijke uitbreiding in diverse markten.

Onder de huidige SE15 bedrijfsvisie blijft Epson unieke producten en diensten ontwikkelen met als doel om verandering te realiseren op de vier gebieden: printen, visuele communicatie, kwaliteit van leven, en productie. Op het gebied van printen zal Epson de Micro Piezo-inkjettechnologie verder ontwikkelen binnen alle marktsegmenten, zullen high-capacity navulbare systemen zich verder over de verschillende markten verspreiden en zal het RIPS-concept (Replaceable Ink Pack System) meer terrein winnen op de zakelijke markt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.