Ads Top

Heineken Spanje gebruikt Ultimaker voor het 3D-printen van functionele onderdelen en tools

Heineken maakt gebruik van de oplossingen van Ultimaker om op maat gemaakte tools en functionele machineonderdelen te printen in de brouwerij in Sevilla, Spanje. Met behulp van Ultimaker S5 printers kunnen ingenieurs van Heineken nu zelf direct gereedschappen, machineonderdelen en tools voor het borgen van de veiligheid ontwerpen en printen in plaats van dit uit te besteden aan externe partijen.

Heineken maakt ongeveer een jaar gebruik van 3D-printen. Eerder werd de Ultimaker 2+ gebruikt, inmiddels gebruikt Heineken meerdere Ultimaker S5 printers, die groter zijn en geschikt voor professioneel gebruik. In het begin werd de 3D-printtechnologie alleen ingezet voor het maken van veiligheidstoepassingen, maar al snel leerden de engineers dat ze veel tijd en kosten konden besparen door het printen van op maat gemaakte, geoptimaliseerde functionele onderdelen voor machines in de productielijn.

De veiligheid van medewerkers heeft de hoogste prioriteit bij Heineken. Om medewerkers zo veilig mogelijk te laten werken, heeft Heineken 3D-geprinte onderdelen en tools gemaakt die ongelukken helpen voorkomen. Heineken heeft bijvoorbeeld verbeterde vergrendelingsmechanismen voor machines geprint zodat deze niet kunnen starten tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.